Rodousakis wines

Κοτσιφάλι

Το Κοτσιφάλι είναι μια από τις ευγενέστερες ερυθρές ποικιλίες της χώρας μας. Είναι ποικιλία ζωηρή, παραγωγική και εύρωστη, ανθεκτική στη ξηρασία, στους ανέμους και στις περισσότερες ασθένειες.

Τα σταφύλια είναι μετρίου έως μεγάλου μεγέθους, πυκνόρραγα και κωνικά. Οι ρόγες είναι μακρουλές, μεσαίου μεγέθους, με μαλακιά και πολύ γλυκιά σάρκα, με φλούδα ερυθρή, και με σάρκα άχρωμη, μαλακή και γλυκιά, πράγμα που κάνει το σταφύλι ιδιαίτερα εύγευστο.

Το Κοτσιφάλι παράγει κρασιά με ευχάριστο άρωμα και γεύση, μέτριας αλκοολικής περιεκτικότητας, και δίνει κρασιά πολύ αρωματικά. Η αρωματική παλέτα του διαφοροποιείται σημαντικά κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του.

Το φρέσκο οινοποιημένο κρασί χαρακτηρίζεται από διακριτικά και δροσερά αρώματα κόκκινων φρούτων, γεγονός που κάνει το Κοτσιφάλι ιδανικό γιατη δημιουργία ροζέ κρασιών, ενώ το παλαιωμένο που έχει ωριμάσει σε βαρέλι παίρνει μιααρωματική έκφραση τελείως διαφορετική, με νότες αποξηραμένου σύκου και δαμάσκηνου.

Website by Metron Ariston & IMMKO. Copyright Rodousakis Wines

Top Desktop version